Rólunk


Minőségi mikrozöld termesztés Zalában
Fő tevékenységünk a mikrozöldek termesztése, amelyek kiváló minőségű, friss és tápláló alapanyagok a gasztronómia világában. Célunk, hogy minél több embernek biztosítsunk egészséges és ízletes élelmiszereket, miközben fenntartható módon gazdálkodunk a természettel.
A mikrozöldek fiatal növényi hajtások, amelyeket a csírázás után 7-21 nappal, a sziklevelek és az első valódi levelek megjelenésekor takarítanak be. Számos tudományos kutatás támasztja alá, hogy ezek a kis növények kiemelkedő tápanyagtartalommal rendelkeznek, és jelentős egészségügyi előnyöket kínálnak.
- Kiemelkedő tápanyagsűrűség (USDA kutatás szerint 25 különböző mikrozöld fajta vizsgálata során megállapították, hogy ezek a kis növények átlagosan ötször magasabb koncentrációban tartalmaznak vitaminokat C-, E-, és K-vitamint, valamint béta-karotint)
- Antioxidánsokban és bioaktív vegyületekben (polifenolok, glükozinolátok, antocianinok) gazdagok: hozzájárulhatnak a szív- és érrendszeri betegségek, bizonyos rákfajták és gyulladásos állapotok kockázatának csökkentéséhez